Søg i denne blog

fredag den 26. marts 2010

Ukristelig fortrængning

Findes der rent faktisk et par procent eller tre af Dansk Folkepartis vælgere, som er knapt så begejstret for mindretalshetz, når den går ud over den hvide del af vælgerkorpset - og nogle af deres egne børn og børnebørn?

Noget kunne tyde på det.

VKO-blokken går markant tilbage i den seneste meningsmåling, hvor oppositionen står til 92 mandater mod 83 til VKO.

Det er tal, som beviser, at vælgerne mangler tillid til regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmusen, som ellers netop har foretaget en stor ministerrokade og præsenteret en omfattende økonomisk kriseplan - begge tiltag, som burde have øget tilslutningen til regeringen - ikke svækket den.

Men den største lussing fra vælgerne får Dansk Folkeparti, som sendes 2,2% tilbage i målingen.

DF's Kristian Thulesen Dahl forklarer til TV2, at partiets voldsomme tilbagegang skyldes, at partiet ikke har været god nok til at forklare sin sygehuspolitik. En besynderlig holdning, som får lov til at stå uimodsagt.

For DF har jo slet ikke udtalt sig om sygehuse i den sidste uge. I stedet har partitoppen haft travlt på hjemmebanen: hadefronten.

Man spørger sig selv: kan det virkelig passe, at man i DF ikke er i stand til at gennemskue, at partiets tilbagegang kunne skyldes, at både partiforkvinden og to ledende folketingsmedlemmer af DF i den forgangne uge har givet udtryk for holdninger på neanderthaler-niveau i forhold til Danmarks bøsser og lesbiske?

Eller er det mon bare en ukristelig fortrængning?

Ingen kommentarer: