Søg i denne blog

tirsdag den 19. januar 2010

Too little, too late

DF'eren Christian Hansen forlader DF.

På vej ud ad døren siger han, at han er uenig i Dansk Folkepartis udlændinge- og klimapolitik og ikke mindst partiets holdninger på sundhedsområdet.

I betragtning af, at netop de områder er de eneste, som Dansk Folkeparti profilerer sig på, siger den afskedssalut mere om Hansen end om DF.

Hvor langsom i opfattelsen kan en politiker lade som om han er - og stadig bevare sin troværdighed?

Hansen har i flere omgange været medlem af Dansk Folkeparti's gruppebestyrelse. Han har siddet i Folketinget for DF i over 12 år! Og han har med sin finger på afstemningsknapperne været medansvarlig for det hadske udlændingeklima, som findes her i landet og det økonomiske uføre, VKO har bragt os ud i.

Hvem husker ikke strejke-sommeren 2007, hvor Pia Kjærsgaard insisterede på at begive sig ud blandt strejkende sosu-assistenter og sygeplejersker, som var forsamlet foran Christiansborg for at kræve bedre vilkår? Hendes formål var angiveligt at bakke dem op, men episoden endte med, at Kjærsgaard blev gennet af pladsen, hvorefter hun fornærmet styrtede op i Folketinget og hævdede at være blevet overfaldet (med konfetti) af SF's ungdom. Et mediestunt og en løgn, som fik stor opmærksomhed, ligesom pressen til hver eneste valgkamp velvilligt har holdt mikrofonen, mens Pia Kjærsgaard hævder, at sosu-assistenternes ve og vel ligger hende meget på sinde.

Få dage efter begivenheden på slotspladsen stemte Kjærsgaard sammen med regeringen for et indgreb, der gik direkte imod sosu'ernes krav.

Mange i sundhedssektoren spørger sig selv, hvor Pia Kjærsgaards skingre stemme til forsvar for sundhedssektoren er i disse dage, hvor sygehuse i hele landet afskediger hundredvis af sygeplejersker og sosu-folk. De mister jo deres job som konsekvens af den økonomiske spændetrøje V, K og ikke mindst O har lagt ned over regionerne.

Kjærsgaard tier om de store samfundsproblemer, hun selv har medvirket til at skabe, og prøver i stedet med endnu en udlændinge-relateret afledningsmanøvre. Denne gang i form af et bombardement af udmeldinger om ikke-eksisterende burkaer og bladsmøreren Kurt Westergaards triste skæbne.

Det er en taktik, hun har benyttet i hele sin karriere: hun lover et, men gør noget andet, når kameraerne først er slukket. Det er langtfra nogen nyhed, ligesom hendes udlændingepolitik og DF's opbakning til klimafantasten Bjørn Lomborg heller ikke er det. Er der noget, man kan regne med i dansk politik, er det, at DF hader udlændinge og eksperter, og at de fører en politik som røvrender deres egne vælgere. Folk som desværre kun sjældent magter at gennemskue bedraget.

Også derfor klinger Christian Hansens afskedsord hult. De kommer for sent, og de står - helt ligesom Kjærsgaards løfter - ikke for et nærmere eftersyn. Han lover nemlig, at han fortsat vil bakke op om regeringen og dermed også indirekte om det parti, han nu forlader.

Udmeldelse eller ej: i praksis er Christian H. Hansen ligeså meget DF-mand i morgen, som han var i går.

1 kommentar:

vhs sagde ...

Her en ligegyldig og spagfærdig randbemærkning for den historiske akkuratesses skyld: Det var ikke folk fra SFs Ungdom, der "overfaldt" Pia Kjærsgaard med konfetti og dans. Det var retteligt folk fra SUF, Socialistisk Ungdomsfront - en slags "Enhedslistens Ungdom" (teknisk en uafhængig ungdomsorganisation, med samarbejdsaftale med Ø).
Det blev reporteret i pressen som SFU - så du skal være undskyldt. Men pressen tog altså fejl - SFU udsendte sågar et dementi, hvor de nærmest tog afstand fra "aktionen" (som altså bestod i at danse rundt om Pia Kjærsgaard og synge sange).