Søg i denne blog

søndag den 23. maj 2010

Troværdighed og karisma

Gallup har i samarbejde med Københavns Universitet udviklet en ny undersøgelsesform, som måler politikere på troværdighed og karisma.

Den første undersøgelse
er netop blevet gennemført blandt over 1500 danskere, og den viser ikke overraskende, at Lene Espersen, Danmarks vice-statsminister, af vælgerne opfattes som ekstremt utroværdig. Faktisk overgås hun kun i utroværdighed af Pia Kjærsgaard - Danmarks mest magtfulde kvinde.

Det er dybt bekymrende, når Danmark ledes af politikere som er uden opbakning i den brede befolkning. Det undergraver tilliden til folkestyret og fremmer politikerlede og pøbelvælde.

Ikke mindst derfor må undersøgelsen tages alvorligt, herunder også den del af den, som fokuserer på et andet område: politikernes karisma. Her finder vi tillige noget af svaret på, hvorfor de utroværdige folkevalgte har nået til deres position i første omgang. Pia Kjærsgaard er nemlig Danmarks klart mest karismatiske politiker.

Stor utroværdighed og stor karisma er en farlig cocktail. Det er det stof, diktatorer er gjort af. Den slags skumle typer bør man vippe af pinden, før det går grueligt galt. Og det giver god mening af karikere dem som magtsyge despoter. Det er jo deres natur.

1 kommentar:

Pia Qu sagde ...

haha.. tak for et godt grin, - endnu en gang!