Søg i denne blog

onsdag den 26. maj 2010

De nye smagsdommere

Kulturminister Per Stig Møller begrunder sin glæde over det nye smalle medieforlig med, at der nu kommer mangfoldighed i æteren.

Det er et røgslør. Forliget har intet med mangfoldighed at gøre. V, K, og især O hader mangfoldighed. Nej, dette forlig er blot endnu et led i VKO-vendettaen mod alt, som ikke er ubetinget borgerligt.

Vi befinder os nærmest på børnehave-niveau, men baggrunden for forligets massakre mod Danmarks Radio skal blandt andet findes i Dansk Folkeparti's raseri over at være blevet hængt ud i serien "Forbrydelsen", og regeringens berettigede paranoia over DR-programmer som "Orientering".

Det er allerede næsten glemt, men det var Orienterings medarbejder Jesper Tynell, som sidste år modtog Cavling-prisen for en hel serie af programmer, som afslørede "hvordan daværende beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og hans ministerium brød loven, bestilte misvisende tal, slettede belastende dokumenter og vildledte Folketinget", som det hed i begrundelsen for prisen.

Kun i Danmark i disse fortvivlende år kan en minister slippe afsted med direkte kriminel adfærd uden at det får følger - andet end for den, som afslører forbrydelserne.

Det siger alt som det nye forligs lammende effekt på DR, at TV-avisens vært ikke en gang turde spørge ind til den hævngerrighed, som i de senere år har præget VKO's adfærd i forhold til Danmarks Radio og som nu igen slår ud i fuldt flor.

Igen og igen lukker VKO bevidst kæften på alle, som forholder sig bare det mindste kritisk til dem. Eksperter kalder dagens forlig et blodbad, som vil koste op mod 250 DR-medarbejdere jobbet.

I dag blev Per Stig Møller Danmarks Berlusconi og Dansk Folkeparti officielt vores nye smagsdommere - desværre med en elendig smag. Ytringsfrihed, my ass.

Ingen kommentarer: