Søg i denne blog

fredag den 5. februar 2010

Visse hensyn



















Den borgerlige blok på i Folketinget, anført af Karen Jespersen, ønsker at få undersøgt, hvilke religiøse særhensyn der tages rundt omkring i det danske samfund.


Dét bliver spændende. Især hvis undersøgelsen medtager den besynderlige fortrinsstilling, som Folkekirken har, trods nogle mildt sagt arkaiske regler og holdninger:


- Uanset hvor ukristelig man er, skal man som nybagte forældre henvende sig til den lokale folkekirkekordegn for at få registreret sit barn.


- Folkekirken har lov til at lave en infernalsk larm med deres klokker både tidligt og silde. En rettighed ingen andre kirkesamfund har.


- Selv ikke-medlemmer af Folkekirken tvinges til at være med til at betale statsbidraget til Folkekirken over indkomstskatten. Statsbidraget betales nemlig ikke af kirkeskatten. Beløbet dækker primært løn og pension til præsterne (som er statsansatte). Statsbidraget udgjorde sidste år over en milliard kroner. Andre kirker modtager intet bidrag.


- I Folkekirkens navn tvinges også ikke-kristne danskere til at fejre bestemte, kristne helligdage, uanset om deres egen religion fejrer nogle andre dage.


- Folkekirken rummer adskillige præster, som ikke vil have noget med kvindelige kolleger at gøre. Når den slags mænd tilhører alle andre religioner, kalder Pia Kjærsgaard dem "mørkemænd".


- Folkekirken rummer gerne racistiske, hadefulde ekstremister som Jesper Langballe og Søren Krarup, men afviser uden tøven to forelskede fyre som gerne vil gifte sig.


- Folkekirkens gudstjenester transmitteres hver eneste dag i Danmarks Radio. Ikke-kristne religioners kirkelige handlinger transmitteres maksimalt en gang om året.


- Selv som afdød slipper en ateist eller anderledes troende ikke ud af Folkekirkens kløer: dødsfaldet SKAL anmeldes til sognepræsten i det sogn, hvor man boede.


Det ville klæde Karen Jespersen og hendes venner at sige det som det er: bag ønsket om en officiel undersøgelse af religiøse særhensyn, ligger alene trangen til at bære mere ved til det hadets bål, som DF dagligt forsøger at antænde i befolkningen.


En snigende statsstøttet racisme baner sig vej. Den bør knuses i sit opløb.

Ingen kommentarer: