Søg i denne blog

søndag den 21. februar 2010

Fundamentalisme a la Danmark

Det er barokt i en tid, hvor danskere er fuldkommen besatte af muslimer og fremmede, at se, at store dele af "gammeldanskerne" tér sig mere oldnordisk end de "mørkemænd", vi ellers går så højt op i at bekæmpe herhjemme.

Lone Dybkær har begået en intelligent kronik i Berlingske om homoseksuelles ringe vilkår i den danske folkekirke.

Avisen stiller også sine internet-spalter til rådighed for en læserdebat i samme anledning.

Og som sædvanlig melder der sig horder af mere eller mindre anonyme stemmer med holdninger så stenalderagtige og fundamentalistiske, at de får Irans Mahmoud Ahmadinejad til at ligne en progressiv halal-hippie.

Såfremt Berlingskes læserdebat skulle tages for pålydende, er flertallet af danskere inderligt imod enhver form for rettigheder til homoseksuelle, selv om det går igen i mange kommentarer, at vi homoer måske kan accepteres, hvis vi dog for fanden bare holder op med at være så....homoseksuelle.

Skal man adressere de mange vrisne røster (og det skal man, så længe en folkevalgt som Jesper Langballe kan indlede debatten med at sige, at enhver vielse af et homoseksuelt par udgør en trussel mod det heteroseksuelle ægteskab), så kan det gøres kort:

1) Vores samfund er gennemsyret af heteroseksualitet. Fra kysset i den første tv-reklame om morgenen til samlejet i aftengyseren. I ugeblade, i reality shows, i hver eneste fucking kærlighedssang, du kan opdrive, i 99% af alle biograffilm og i skønlitterære bøger. Hvis nogen synes, at homoseksuelle er overdrevent synlige i samfundet, er det dem, der har et problem, eller sandsynligvis flere - ikke homoerne.

2) Læs de ækle, homofobiske kommentarer på enhver debat om homoseksuelle. Eller se de chokerende tal på overfald på homoer her i landet. Så længe sådanne holdninger findes, så længe bøsser overfaldes ad libitum i nattelivet holder hverken denne bøsse eller mine med-homo'er kæft. Der er masser af grund til protest!

3) Der anvendes samme argumenter mod homoseksuelle ægteskaber, som man for få årtier siden brugte mod kvindelige præster. Er det virkelig så svært at erkende, at kirken flytte sig i takt med det omgivende samfund, hvis den skal bestå?

4) Mange heteroseksofæle tænker tilsyneladende slet ikke over, at når de har så travlt med at reservere folkekirken til sig selv, bærer det tydeligt vidnesbyrd om, at de simpelthen regner andre mennesker for mindreværdige. I sig selv en dybt ukristelig tankegang.

5) Jeg har sagt det før, og der er grund til at gentage det: ingen, absolut ingen fremskridt i ligestillingen af homoseksuelle er nogen sinde kommet fra V, K eller O - uanset hvor langt man går tilbage i historien. Tvært imod har disse tre partier konsekvent stemt imod enhver forbedring, ligesom de nu i praksis går imod homoægteskaber ved at insistere på, at sagen slet ikke er deres bord. Borgerlige danske homo'er burde vågne op og lave en fandens ballade i deres partier. Deres partier er sakket milevidt bagud i forhold til søsterpartierne i Danmarks nabolande.

Til sidst en generel betragtning: det er dog UTROLIGT så indremissionske, som mange pludselig bliver, når sådan et emne kommer på banen. Kommer I i virkelig i kirken? Jeg gætter på, at flertallet af jer højst er skabskristne, som bruger folkekirken som skjold for jeres egne bigotte holdninger.

Et flertal af danske biskopper mener godt, at homo-ægteskaber kan tillades. Hvor paradoksalt, hvor dansk, at så mange har så travlt med at overhale dem højre om.

Kærlighed!






Ingen kommentarer: