Søg i denne blog

lørdag den 17. juli 2010

En dyd af dumheden

En norsk undersøgelse viser, at nordmændene ikke går særligt meget op i, om der er pesticider i deres pinnekjøt eller kinin i deres kanin i kål. Eller mug på myseosten for den sags skyld.

Interessen for økologisk, giftfri mad i Norge er nemlig omtrent ligeså stor som entusiasmen for hardangerfele-fileri er herhjemme. Nærmest lig nul eller nøll, som man vist siger på de kanter.

Særligt uinteresserede i økologi er norske mænd, lavt uddannede og vælgere, der stemmer på Fremskrittspartiet.



Og i Danmark mener DF's Peter Skaarup, at der ikke er nogen grund til at involvere psykologer i de soldater, som skal i krig. Det uagtet at 281 danske soldater har forsøgt selvmord efter de kom hjem, og hundreder flere lever med store ar på sjælen.

- Soldaterne har det fint. En rask lille krig styrker dem kun, udtaler Skaarup.

Danmarks Radios mikrofonholder lod Skaarup slippe afsted med den bemærkning uden at stille yderligere spørgsmål.

Det ville være så inderligt ligegyldigt, hvad man mener på den fremmedfjendske højrefløj både i Norge og her, hvis det ikke var fordi de samme mennesker insisterer på at fremture i deres dumhed og sætte andre menneskers velfærd over styr i processen. Og både her og der lider store dele af befolkningen under disse folkevalgte narrøves manglende kompetence, empati og intelligens.

1 kommentar:

Pia Konstmann sagde ...

Jeg har ledt og ledt, og lider stadig, i jagten på noget pænt eller bare lidt pænt at sige om DF.

Men jeg har måske alligevel fundet en lille positiv handling fra dem:

Pia K, Skaarup m.fl. valgte nemlig dengang de forlod den synkende/savlende Glistrup, at tilføje deres "nye" parti det gran af sandhed, som Fremskridtpartiet savnede (og hvor Norge også stadig står tilbage), da de ændrede navn fra det misvisende "Fremskridtsparti" og til at genopleve det gamle nazistiske "Dansk Folkeparti", der ellers havde ligget i skuffen siden 2. verdenskrig.

Undskyld, Peer, at jeg lige kom lidt "off topic"
men ellers er der jo ikke meget at kommentere på, da du som altid kommer hele vejen rundt :o)

Måske lige, at hvor det for en DF'er umiddelbart er en "ekspert med videregående uddannelse", som man finder både kompetent og ansvarlig, når man lader en korporal med et 3 ugers psykologikursus (fra hæren??) lede grupper af psykisk nedbrudte og selvmordstruede krigsveteraner, er glædeligt at se, at selv det VKO-tro TV2 vover at sætte et lille bitte, bitte spørgsmålstegn herved.

Tja.. måske det alligevel er "fremskridt" ...??