Søg i denne blog

søndag den 6. juli 2014

Et spansk lysglimt i mørket
















I går kulminerede Gay Pride ugen i Madrid med en parade, efterfulgt af en kæmpe gadefest. I år var paradens tema alvorligt. Under sloganet We march for those who can't markerede deltagere af alle sexuelle observanser deres opbakning til mennesker i de 80 lande, hvor LGBTi personer forfølges på grund af deres sexualitet og især de 10 lande, hvor straffen for homosexualitet er døden.

Der blev talt og marcheret mod den yderste højrefløjs fremgang i Europa med deraf følgende diskrimination, mod EU-lande som Slovakiet, Ungarn og Kroatien, som for nyligt har indført forbud mod homo-ægteskaber i deres grundlove, mod Ruslands lovgivning, som groft bryder menneskerettighederne og mod lande som Nigeria, Uganda, Kenya og Etiopien, hvor såkaldt adfærdskorrigerende voldtægt af lesbiske kvinder er udbredt.

I sorte tider er det værd at hæfte sig ved ethvert lys i mørket. Et sådant lys strålede ud fra Madrid i går. Politiet oplyser, at mindst en million mennesker deltog, da kærligheden triumferede over hadet.

Ingen kommentarer: