Søg i denne blog

torsdag den 10. januar 2013

Det professionelle offers klagesang



Danmarks professionelle offer nr.1 har gjort det igen efter sin gamle recept: først optræder hun i bøddelrollen og sviner hun et andet menneske (eller en hel befolkningsgruppe) til, men når hun så konfronteres med konsekvenserne af sin opførsel, bliver bødlen til et ynkeligt offer som råber og skriger i håb om at opnå en dobbelt reklame-effekt. 

Jeg minder stilfærdigt om, at Pia Kjærsgaard har slettet og banned folk fra sin Facebook-side for betydeligt mindre slemme udtalelser end dem, hun selv har hældt ud over landets statsminister. Eller landets muslimer. Eller landets homoseksuelle befolkning.


Pia Kjærsgaard er hverken bøddel eller offer. Bare et usympatisk, lille menneske med lave horisonter. Hun siger hun kæmper for ytringsfriheden og retten til at gøre grin med andre i ord - og tegninger. Men rammer ordene eller tegningerne hende selv, bliver hun forarget, vred og forbitret. 


Glorificeret og ophøjet til gudinde af sine egne som ikke magter at gennemskue hendes dobbeltmoral. For alle andre og for eftertiden kvalmende, men dybest set ligegyldig.


Ingen kommentarer: