Søg i denne blog

søndag den 22. august 2010

Homoerne og det frådende folkedyb

Mens jeg sad i S-toget på vej hjem fra dagens Gay Pride festligheder og kiggede på den unge fyr og hans pigekæreste som sad skråt over for mig med tungen nede i halsen på hinanden, slog det mig:

Er jeg mon den eneste som føler, at tolerancen overfor homoseksuelle i Danmark i de sidste ti år er faldet i takt med at intolerancen overfor ”de fremmede” er steget?

Er jeg den eneste, som det meste at tiden føler mig glad, ligeværdig og respekteret, men så alligevel oplever, at jeg oftere og oftere brat rives ud af min dejlige dagdrøm, når jeg konfronteres med den anden virkelighed: den som kommer til udtryk i avisernes omtale af ”sådan nogen som mig”?

Her er dagens Gay Pride reality-check for alt for stolte bøsser og lesbiske, copied and pasted fra dagbladenes debatsider med de sprogblomster som følger med.

Først Ekstrabladets ”Nationen”, hvor debatten indledes af profilen Nixen B., som bruger et Dansk Folkeparti logo som sin avatar:

Du smiler INDTIL du får at vide HVORMANGE MILLIONER KRONER Københavns kommune FORÆRET til dem !!! Og det ikke mere end en uge siden at KLOAKER i København brød sammen... de RØDE politikere vil nu hellere sponsorere minoriteternes exebitionistparader FREM AT FOR SIKRE DANSKERNES HVERDAG I TRAFIKKEN !!!

Hans A tager tråden op:

Hvorfor skal der altid så stor opmærksomhed på deres seksualitet?

Det er sgu latterligt de siger de bare vil behandles på samme måde som alle andre, men de skal så også lige gøre sig mere synlige og råbe højest om hvad de er til.

Jeg har helt fravalgt at have homovenner efter at have fået nogle ind i vennekredsen, det var fandme drama hver dag, og der kunne ikke gå en fest uden alle skulle høre om deres sexliv i detaljer, på trods af folk beder dem holde det for sig selv. Ja og så skal der jo bages på alt og alle.

carl-heinz f. svarer ham:

Det er præcis det, der er problemet. Og nu mener jeg om deres "parade". Altfor larmende, selvoptaget og ulækkert. Kunne de bare opføre sig som almindelige mennesker.

Lars S. følger op:

Det er fordi nu har de gået at gemt på det i sååå (udtales med læspende 'S') og når de så er sprunget ud af skabet - så bliver der talt højt om ethvert blowjob og hvordan de bliver taget bagfra af den og den person.

Stefan K. supplerer:

Godt jeg ikke bor i københavn, hvis bøsser tænder på mænd hvorfor fanden klæder de sig så ud som kvinder?

Lars N får syv ”synes godt om” for sin kommentar:

Kan de da ikke bare være bøsser og så opføre sig så de er til at holde ud, istedet for det der pis "ihhhh se mig jeg er Bøsse" JA OG HVAD SÅ!!!!!! har inted imod bøsser bare de ikke skaber sig for meget.

Ronald G. er meget direkte:

Bøsser Eller Røvpulere som de jo er. Hvor må jeg brække mig.

Bob B. er klar med en slet skjult trussel:

tror sikkert en del ud på natten vil hjælpe dem at sparke deres gummi dimser op i nakken på dem . .

Peter S. er heller ikke uskarp i sine holdninger:

Adj. Hvor er de klamme de selvoptagne fjolser.. Tænk hvis andre sexualiter havde så stort behov for at blive set hele tiden.. KLamme fjolser

Ronald G. vender tilbage med endnu en analfikseret kommentar:

Føj for satan siger jeg bare , at tage en fremmed mands pik i munden, velvidenden at den måske først har været oppe i røven på ens nabo. Det er jo sygt.

Så er det Henrik L.’ s tur:

For min skyld, kunne de sagtens få deres eget land, bare det heder antaksis. Så kunne vi jo prøve at se, hvor lang tid populationen vil holde, og reproducere sig selv:-)

På 24 timers hjemmeside er Priden også genstand for debat. Mange har faktisk intet imod homoseksuelle eller Priden, men andre er helt på linje med profilen Ocean46 som skriver:

Hvis de ellers opfører sig "normalt", er de helt fine, men hvis det er af den slags, der klæder sig ud og går med i - - det der optog - Gay Pride - eller hvad det hedder, og udstiller sig - så siger jeg TAK FOR KAFFE!!

Videre til Jyllands-Posten, hvor Kristian Jensen, gruppeformand for Venstre blogger om Priden ud fra en positiv holdning, som imidlertid kun deles af meget få af avisens læser-kommentatorer.

Thomas Jensen, Odense, synes fx ikke, at vi danskere skal være glade for at hate crimes bekæmpes:

Ja for det er da snart svært at finde noget at være stolt af i Danmark. Nu har vi ellers ikke haft tradition blandt danskere for at tildele øretæver vidt og bredt, derfor er det ret underholdende at vi skal til at være stolte, når ingen giver de afvigende latexbanditter tæsk.

P.C. Poulsen, Farsø:

Hvor ynkeligt at skilte med, at man er bøsse. Har Kristian Jensen ikke noget mere betydningsfuldt at skrive om, end at han er STOLT over paraden. Er han mon selv med i denne kulturelle begivenhed? Ulækkert, det er, hvad det er. Lad dem bare skabe sig, men gør det ikke til en foreteelse, vi skal være stolte over.

Torben Nielsen, Århus:

Det her er for ynkeligt. Flokken af selvoptagede og narcistiske homo’er er velkommen til at gå i parade alt det de vil. Jeg kunne ikke være mere ligeglad. Men stolt af det. Nej.

T. Nielsen, Silkeborg:

Det var et grimt fejlskud, Krisitan Jensen. Denne selvfede promovering, og normalt efterfølgende tilsvining af Indre by har intet med ligestilling at gøre.

Far Jensen, 6100:

Ang. paraden: deltagerne ville nok i virkeligheden gøre sig selv en stor tjeneste, hvis de holdt lidt lavere profil. Hvorfor absolut udstille sig selv og sine meget specielle og ret private tilbøjeligheder og underligheder i det offentlige rum??

At den let- og tyndbenede presse lefler og jubler henrykt for alt der er bizart/skørt/unormalt, siger mere om pressen end om paraden.

J. Hansen, Rødekro:

Latterligt. Bøsser må skabe sig så tosset de vil, bare jeg ikke skal tvangsinrulleres i deres konstante opmærksomhedskrævende opførsel.


Wow!

Den første tanke som melder sig er, at der givetvis går hundredvis, måske tusindvis af danskere rundt med den slags holdninger. Hvor kommer alt det had dog fra?

Den næste tanke som melder sig, er glæde over at ”racismeparagraffen” findes endnu og at den også omfatter seksuelle minoriteter. Pt arbejder Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ihærdigt på at få den afskaffet. Venstre forholder sig foreløbigt velvilligt overvejende til tanken.

Det bør give anledning til stor modstand.

Afskaffes Straffelovens paragraf 266b bliver det pludselig tilladt at opfordre til at slå bøsser ihjel.

Og med de rabiate holdninger som allerede luftes på internettet behøver ingen at være i tvivl om, at sådanne opfordringer vil blive til virkelighed, hvis DF og LA får held med deres forehavende.

At hetze mod mindretal handler ikke om ytringsfrihed. Ytringsfriheden trues ikke, fordi man forbyder nogle galninge at stikke et verbalt maskingevær op under næsen på landets homoseksuelle.

Men risikoen for at en af dem tager de hetzende opfordringer bogstaveligt og griber til vold eller drab er til gengæld så stor, at det burde afholde enhver klog politiker fra at plædere for racismeparagraffens afskaffelse.

Et fællestræk for mange internet-kommentarer til Priden er, at så længe homoseksuelle bare ikke viser eller taler om, at de er homoseksuelle, kan de til nød gå an. Vi skal med andre ord blive….heteroseksuelle. Mange af skribenterne understreger, at de skam er vældig tolerante, men deres tolerance slipper altså op, så snart en homoseksuel person opfører sig som skribenten selv og for eksempel kysser sin kæreste på gaden.

Hvor er det tolerante i den holdning?

Det tænkte jeg på, mens jeg kiggede på den unge fyr og hans pige. Så glade for hinanden der i S-toget. Jeg under dem deres kærlighed. Jeg synes, at det er sødt at se dem være så forgabte i hinanden. Men det er svært at lade være med at tænke på, at den opførsel som er naturlig for dem, ville forekomme mange grænseoverskridende ulækker, hvis det havde været to forelskede fyre, der sad på det samme S-togssæde.

Hver eneste af os som færdes i trafikken, som kører med bus, tog eller går en tur på gågaden konfronteres dagligt med heteroseksualitet i fuld udfoldelse. Der kysses goddag og farvel; der flirtes, snaves, holdes i hånd, gås arm i arm, hånd i hånd. Og når vi kommer hjem er der romantiske eller spændende film i TV, hvor helten får heltinden i enden. Eller vi ser Paradise Hotel, hvor hede hetero-drømme går i opfyldelse, mens man for et syns skyld tager en enkelt bøsse med som udtryk for, hvor tolerant man er. Den indbyggede pointe er blot, at bøssen selvfølgelig ikke får sig et forløsende knald, mens resten af huset gynger af brunstige heteroer, som ”udstiller deres seksualitet” i primetime.

Er det fordi heteroseksualitet mere eller mindre ubevidst gennemsyrer vores samfund så meget, at en flok glade homoseksuelle i en parade kan bringe sindene så voldsomt i kog?

Hvorfor er det, at homoseksuelle af så mange ses som en trussel?

Jeg er ikke sociolog eller antropolog. Jeg ved det ikke.

Men jeg ved i mit hjerte, at svaret på al vreden og hadet ikke er at afskaffe Gay Pride.

Og homo-had stopper ikke fordi alle homoer kravler ind i deres skab igen og begynder at opføre sig mere….heteroseksuelt. Det behøver man blot at se til Afrika, Mellemøsten eller Østeuropa for at fastslå.

Der er til gengæld ingen tvivl om, at så længe der findes politiske ledere og andre rollemodeller som plæderer for intolerance og lefler for danskernes indre svinehund under dække af at kæmpe for ytringsfriheden, så vil der også være brug for Gay Pride.

Priden giver nemlig os homoseksuelle en unik årlig mulighed for at sige fra og et stort antal heteroseksuelle chancen for at vise, at de ikke har noget imod os.

Den politiske kant kunne sagtens blive lidt skarpere. Det er der ingen tvivl om. Men så meget desto mere respekt må det fremkalde, når Pridens klare budskab alligevel hvert år overdøver de dunkende rytmer fra scenen og trænger dybt ind i hjertet på hver eneste lille usikre teenager-bøsse på spring, hver eneste ensomme bøsse og hver eneste gamle lesbiske kvinde med sit livs lys ved sin side:

Lev dit liv og lev det fuldt ud. Lad ingen anfægte din kærlighed. Om du er hetero, bi, homo eller trans spiller i virkeligheden ikke den store rolle.

Der findes kun

ONE LOVE.


Ingen kommentarer: