Søg i denne blog

tirsdag den 22. juni 2010

Udansk og usympatisk


Folketingsmedlemmet Per Ørum Jørgensen forlod for nyligt De Konservative efter at være blevet afsløret som spritbilist.

I går meddelte han, at han indtræder i Kristendemokraterne, som dermed igen er repræsenteret i Folketinget.

- Danmark har brug for et værdifuldt parti som Kristendemokraterne til at genrejse værdidebatten i Danmark, så det intolerante og overfladiske bliver udfordret af ægte danske værdier som næstekærlighed, ansvar og respekt for mennesker, naturen og fællesskabet, lød Ørum Jørgensens begrundelse for partiskiftet til Kristeligt Dagblad.

Samtidig meddelte han, at stemte for VKO's destruktive og asociale "genopretningspakke" og at han i det hele taget ikke ville vælte regeringen.

Kort tid efter moderede han dog sine udtalelser. Han vil stadig ikke vælte regeringen, men vil have ændret genopretningspakkens del om tolkebistand til udlændinge og nedskæringen i u-landshjælpen. Hans begrundelse herfor er interessant:

-Vi mener, det er udansk og usympatisk at designe politik til at ramme en bestemt befolkningsgruppe
, lyder det.

Samme dag kan man i Kristeligt Dagblad læse et debatindlæg (et af mange i øvrigt) fra en af de ledende Kristendemokrater Bjarne Nederby Jessen som er MF-kandidat for partiet til næste valg. Heri hedder det:

- I Kristendemokraterne er vi klart modstandere af et vielsesritual i kirken for homosexuelle og vi håber, at et flertal i folketinget stemmer imod.

Spørgsmålet er herefter, om Kristendemokraterne anser landets homoseksuelle befolkning for at være udanske og usympatiske - eller om de kristelige bare er fulde af løgn?

Uanset hvad kan reaktionen på Ørum Jørgensens partiskift herfra kun være:

Rend mig noget så grusomt - hykler!

Ingen kommentarer: