Søg i denne blog

søndag den 20. december 2015

Juleopskrift: Ovnstegt påfugl med fyld

Siden DF's lokalformand i Nyborg udtrykte bekymring for, at byens flygtninge kaster sig over Nyborgs fritgående påfugle for at æde dem, har det ligget mig meget på sinde at pirke til hendes angst. 

Få ting er så festlige som paranoide, underfrankerede galninge, der går amok for åbent tæppe i juletiden. 

Da mange samtidig har efterlyst alternativer til flæskesteg, and, gås eller kalkun til julebordet, har jeg sat mig for at finde en påfugleopskrift, som passer til den tilstundende højtid. Ved hjælp af websitet aussiehunter.org er det lykkedes mig at skabe en passende dansk opskrift på påfuglesteg, og her er den til fri afbenyttelse:

Man køber en riffel og rigeligt med patroner og tager til Nyborg. Der begiver man sig til Strandvænget Park og udser sig et passende dyr. 

Nedlæg fuglen med en kugle i fjæset fra højst ti meters afstand.Derefter flår man fjerkræet og fjerner alle indvolde. Kasser hovedet.

Til fyldet anvendes:

Hvidt brød
Æg
Løg i tern
Æbler i tern
Hakket hvidløg
Bacon i tern
Kviste af frisk rosmarin
Hakket persille
Friskkværnet peber 
½ l kyllingebouillon af en maggiterning

Steg ved mellemhøj varme bacon, løg og hvidløg. Lad blandingen afkøle.

Riv brødet i små stykker på størrelse med et frimærke. Blandt med ingredienserne fra panden.

Bouillonen piskes med æg og derefter hvidvin.

Tilsæt væsken til de øvrige ingredienser, indtil du har en klæg masse.

Prop massen ind i dyret, men mas ikke og jok ikke for meget fyld op i fuglen. Det skal ligge lidt løst og ikke som en klump beton. Derefter tilføjer du en pæn mængde rosmarin-nåle, men ikke selve kvisten. 

Bind benene sammen på fuglen. Det gør ikke noget af der stikker lidt fyld ud af røven på den.Forvarm ovnen til 165 grader.

Sigt hvedemel og dæk den indvendige side af en enorm stegepose med det. Inderst i posen anbringer du derefter 2 løg, skåret i ringe og 3 stave bladselleri i ½ cm tykke skiver. Gnid påfuglen med blødt smør og krydr med salt og peber. Pak den ind i skiver af bacon.

Indfør fuglen i stegeposen. Lav 3-4 små huller i toppen af posen, så varm luft kan slippe ud.

Steg i tre timer.

Efter endt stegetid tages stegeposen ud af ovnen og fuglen ud af posen. Gem safterne. Lad fuglen trække i et kvarter, før den udskæres.

Lav i mellemtiden en sauce af safterne fra posen, som jævnes med maizena. Parter fuglen og server med vildt-tilbehør.


 Der er mad til mange mennesker i en påfugl. Gør dig selv en tjeneste og inviter Lone Riis til at spise med. Derved sikrer du samtidig, at hele selskabet har noget at grine af. 

Velbekomme.

Ingen kommentarer: