Søg i denne blog

mandag den 2. september 2013

En tudekiks til Kirsten

I Kristeligt Dagblad giver årets Gay Pride en kvinde ved navn Kirsten Kessel fra Bagsværd anledning til at lufte sin galde mod homoseksuelle i et læserbrev, og den får ikke for lidt: vi klæder os forkert til Priden, vi er vulgære, dekadente, vi er falske martyrer, vi tager børn som gidsler i vores kamp, vi er kvalmefremkaldende og hysteriske. 

Et cetera et cetera et cetera.

Her er mit svar til den stakkels plagede heteroseksuelle: 

Kære Kirsten,

Samtidig med at Copenhagen Pride samlede 100.000 glade homo- og transseksuelle og deres glade venner til en festlig, overskudsgivende, kærlig manifestation som sendte et positivt signal til resten af verden, afholdt Det Kgl. Teater en stor åben forestilling i Kgs Have, hvor heteroseksualitet blev "udstillet" i mange af dens talrige facetter. Dér kunne du være blevet fri for at væmmes ved dine medmennesker. Det samme kunne du have gjort ved et besøg i en af byens biografer, hvor 80% af alle film drejer sig om mand/kvinde-forhold (10% er børnefilm, 8% er eventyrfilm á la Ringenes Herre, og 2% fatter ingen, hvad handler om). Eller ved en aften foran fjerneren, hvor ALT implicit centrerer omkring hetero-normativitet.
 
¨
Men du føler dig altså provokeret, generet og trådt for nær af en begivenhed, du end ikke har været i nærheden af. Hvilken planet befinder du dig på?

Vores parade fandt sted samtidig med, at Præsident Putin i Rusland har indført regler som forbyder sexual-oplysning om homoseksualitet til unge. Samtidig er også ethvert udtryk for kærlighed mellem to af samme køn blevet forbudt - herunder så meget som at holde i hånd på et offentligt sted. Russiske toppolitikere omtaler homoseksuelle i vendinger som ikke er hørt siden Tyskland i fyrrerne. Yderligtgående personer i det russiske samfund har set de nye love som et startskud til en regulær forfølgelse af homoseksuelle: voldelige overfald er blevet daglig kost - enkelte drab på uskyldige homoseksuelle er det også blevet til. Og politiet og andre myndigheder vælger at vende det blinde øje til med magthavernes stiltiende accept.
 

Det var ikke mindst i protest mod disse grove krænkelser af menneskerettighederne, at Pride-ugens deltagere valgte at gå i demonstrationstog til den russiske ambassade først på ugen, ligesom Rusland også var et tema i selve paraden.

Ved samme lejlighed blev der også protesteret over de love i dele af Afrika, hvor homoseksualitet før straffedes med mange år i fængsel, men hvor straffen nu er døden.
 

Herhjemme er vores problemer betydeligt mindre, men alligevel sker der jævnligt umotiverede overfald på homoseksuelle i Danmark, alene begrundet i ofrenes seksualitet.
 

Har disse nyheder helt undgået din opmærksomhed? Forstår du overhovedet, hvor massiv diskrimination homoer udsættes for i mange lande - indirekte supporteret af typer som dig?
 

Desværre har pressen meget lidt fokus på den politiske del af enhver Gay Pride, men tro mig: Ligeså farvestrålende som paraden var, ligeså kontant og umisforståelig var dens politiske budskab. At du vælger at lukke øjnene for vores budskab, siger mere om dig end om os.
 

Enhver første-års psykolog-studerende ved, at folk som har behov for at lægge andre for had, gør det på grund af usikkerhed på sin egen tilværelse. Så har du spurgt dig selv, hvorfor mon det er, at du har så voldsomt behov for at pensle din heteroseksualitet ud for andre, at du må gribe til et langt læserbrev? Og hvor kan du ikke unde andre mennesker at give udtryk for glæde og lykke over at være dem, de er? Hvordan ville du have det, hvis din identitet konstant blev svinet til i medierne af mennesker som dig? Forestil dig at andre lagde ligeså kraftig afstand til dig som du til os. Ville du finde det rimeligt?
 

Det eneste du udstiller ved dine hadefulde udmeldinger om homoseksuelle er usikkerhed. Ikke vores. Din. Det er der imidlertid råd for: søg hjælp. Og gerne i form af en hyggesnak med din lokale bøsse. Du ved: det er altid lidt sværere at sige til folk, at de er nogle dumme svin, når man ser dem i øjnene. Og hvis fordommene passer, trakterer han dig garanteret med et "velkommen" et stort smil, en god kop kaffe og de lækreste, hjemmelavede tudekiks.

Ingen kommentarer: